VANKSUHE

Porovnali sme naše vankúše s klasickými a aj s vankúšmi s pamäťovou penou. Prečítajte si, aké sú ich najväčšie výhody. 

Vankúše vyrábame zo špaldovo-pohánkových šupiek. Sú odolné voči oderu, chladu aj teplu a dokážu z tela odvádzať pot. Základom používaných šupiek je pružnosť, vďaka čomu sa nelámu a dokážu vydržať 3 až 5 rokov. Po tejto dobe odporúčame náplň vymeniť.

Vankushe vs. Perie

Oproti bežnému vankúšu z peria majú Vankushe výhodu, že nie sú problematické pre alergikov. Vo vankúši je totiž dosahovaná relatívna vlhkosť vzduchu cca 40 %, a tak v nich nie sú roztoče. Tie k svojmu životu potrebujú minimálnu vlhkosť 55 – 60 %, teda nie sú schopné v suchom prostredí existovať.

Vankúš pomáha zmierňovať aj astmatické záchvaty a vďaka zipsu možno regulovať množstvo náplne. Okrem toho sa náš vankúš nestláča ako perie alebo molitan. Preto je vhodný aj ako podpora driekovej chrbtice pri čítaní, pozeraní televízora či pri oddychu.

Vankushe vs. Pamäťová pena

Vankúše z pamäťovej peny sa odlišujú tým, že ich nie je možné nahrievať, meniť tvrdosť a taktiež nedokážu udržiavať telesnú teplotu. To spôsobuje, že buď sa na nich telo príliš potí alebo je mu chladno. Naopak, Vankushe majú schopnosť uskladňovať vzduch a udržiavať telesnú teplotu, umožňujú meniť náplň (a tým aj tvrdosť) vankúša a je ich možné aj nahrievať alebo ochladzovať.

Vankushe držia svoj tvar a pri spánku vhodne podporujú krk. Ich vynikajúce podporné vlastnosti sú jednou z ich najväčších výhod, lebo hlava si „nájde svoje miesto“. Často sa tak stáva, že sa zobudíte v tej istej polohe, v ktorej ste zaspali.

Comments (0)

No comments at this moment

Nákupný Košik

Košik je prázdny :(

Účet

Účet

Bez účtu ?
Vytvor si účet